-Vi har byggt mycket av huset på egen hand, med hjälp av många släktingar. En byggfirma reste skalet, sen var det några slitiga månader innan vi kunde flytta in 2012, berättar Andreas. Fördelen här på Bränninge var att vi fick bygga precis det hus vi drömt om. Så stort som vi ville och den stilen vi ville. Vi har ritat huset själva, med inspiration av olika hus vi gillade, fyller Frida i.

Familjen Lennartsson hade ingen relation alls till Habo innan de flyttade hit och till Bränninge Ängar. Men har rotat sig väl bokstavligt och bildligt. Huset är färdigt, men det finns många projekt att ta tag i, bland annat ska de få fason på trädgården. Förra året var det gångarna som kom på plats. Att tomterna är schaktade och helt förbereda med matjord är en fördel.

-I år är det dags att plantera en häck, allt kan inte vara klart på en gång. Alla som har byggt här uppe, sitter i samma båt, det känns rätt skönt, säger Frida.

-Vi är i samma fas nästan allihopa, med barn och bygge. På så sätt kommer man varandra närmre och umgås en hel del med grannarna. Vi har bland annat haft en gemensam Taco-fest längre ner på gatan. -Och behöver man låna något är det sällan några problem, säger Andreas.

-Vi trodde nog att alla skulle ha någon koppling till Habo och att det därför skulle vara svårare att lära känna folk, men det är nog tvärt om. De flesta har flyttat hit utan kopplingar alls.

Både Andreas och Frida är uppvuxna utanför Vetlanda, så egentligen sneglade de mer åt Huskvarna-hållet till, vilket kändes närmre hem till föräldrar och släktingar. Men det var tomten som avgjorde, att de fick bygga det hus de ville. Över 180 kvadrat i ett plan men ändå så att det går att dela av huset så barnen får en del att vara i mer ostört när de blir större.

-Habo känns rätt lagom, allt finns som vi behöver. Och kommunen har hängt med och byggt ut dagis och skolor innan folk har flyttat hit, säger Andreas till sist.

 

Läs om Familjen Björnquist      Läs om Familjen Garpenstedt