På Bränninge Ängar finns ett hus som utmärker sig. Inte supermodern funkis, inte romantiskt gammeldags, utan mer som ett stort hus i den amerikanska södern. Här med en gigantisk veranda under tak, runt mer än halva huset bor familjen Garpenstedt.

-Det fick inte vara mer 200 meter till skolan, vi ville ha skog och motionsområde inpå knuten, smidig pendling och ett litet samhälle – det fick vi, säger Ulrika som var den som åkte hit först och kollade in tomten och Habo.

-Men egentligen var det slumpen att vi hamnade här, vi var faktiskt på väg att flytta till Shanghai, men så fick jag ett annat jobb i Mullsjö och då landade vi här i stället, säger Lennart. Att vi skulle bo i Jönköping var aldrig aktuellt, vi var aldrig där och kikade ens. Men hur kommer det sig att man bygger ett sånt hus som familjen nu gjorde, kan man fråga sig?

-Vi hade nog snöat in lite på New England-stuket, ville att det skulle kännas lite amerikanskt. Vi har ritat huset själva, men det var Rörvikshus som byggde det åt oss.

-Men många frågar oss varför vi byggde en så stor veranda, men dom har nog inte fattat hur skönt det är att kunna sitta ute med gott om plats även om det regnar. Utemöblerna står framme året runt. Det är bara att hålla med, det är ett ståtligt hus med 270 takhöjd inne, marmorbänkar i fönstren och många andra fina detaljer. Och verandataket har en mycket fin estetisk funktion dessutom, eftersom det delar av huset på höjden och gör att tvåvåningshuset smälter in väl med övriga hus runt omkring.

-Jag får lov att säga att hela Habo stod på tå för att göra det enkelt att flytta hit, inte bara Bengt som äger marken och personligen visade oss runt på olika tomter som kunde vara aktuella, berättar Ulrika. -Både skolor och dagis hälsade oss mer än välkomna att komma och hälsa på. Det är sånt som avgör, även om tomten dessutom var mycket prisvärd, man fick mycket för pengarna!

 

Läs om Familjen Lennartsson        Läs om Familjen Björnqvist