Familjen Björnquist gjorde det enkelt för sig, istället för att bygga själva så valde de att flytta in i ett av visningshusen, med ett högt läge, kaminen mitt i rummet och utsikt över hela Habo och en bit ut över Vättern. Men husletandet började definitivt inte i Habo.

-Vi bodde i Göteborg och letade hus i mer än 3 år, utan att hitta den rätta hemkänslan, berättar Susanne. Jag är uppvuxen i Bottnaryd utanför Jönköping, men hade ingen tanke på att flytta till Habo.

-I stället för att bo där jobbet är, så flyttade jag med mig mitt jobb hit. Nu har jag kontoret hemma och utgår från Habo när jag reser, berättar Tony. Det funkar perfekt. -Först tänkte vi bygga, men sen när det stod ett färdigt hus så bestämde vi oss. Helt färdigt var det nu inte, för dubbelgaraget har familjen byggt själva och övervåningen var oinredd från början, men nu finns det totalt 195 kvadrat boyta att springa runt på för barnen Hugo och Hilma. Färdigt innan huset byggdes var dock dagis och förskola en bit bort på vägen, så famljepusslet har funkat utan störningar från start.

-Det är konstigt vilket intryck tomten gjorde på oss, vi var här på afterwork hos kompisar, och då blev vi sugna direkt. Jag jobbar som lärare i Bankeryd så jag har inte heller så långt till jobbet, säger Susanne. In till Jönköping är det bara 17 kilometer.

-Jag hade möjligtvis hör talas om Habo Beslag, med dom små röda paketen, säger Tony. Så fort vi reser bort några dagar, börjar vi längta hem direkt. Det är en skön stämning här uppe, med sköna människor som flyttar hit. Vi brukar till och med fira midsommar tillsammans här uppe. -Det är bara att konstatera, vi har valt den enkla vägen till ett nybyggt hus; skulle vi bo så här bra i Göteborg, hade vi fått pendla från Borås, säger Tony och skrattar.

 

Läs om Familjen Lennartsson       Läs mer om Familjen Garpenstedt