Hemma i Habo

Att leva och bo i Habo

Habo är en liten trygg kommun med landsbygden och naturen praktiskt taget hela vägen in i samhället. Kommunen växer med förstånd, och har ett näringslivsklimat som är mycket uppskattat av kommunens företagare. Faktiskt ett av de bästa i Sverige enligt oberoende undersökningar.

Skolor, barnomsorg och annan socialservice har byggts ut offensivt för att möta nyinflyttades behov. Bland annat byggdes ett dagis nära Bränninge Ängar redan innan det fanns några hus där, vilket tyder på god framförhållning. Skolorna brukar också vara proaktiva och bjuda in föräldrar och elever att komma på besök. En liten kommun, på bekvämt pendelavstånd från utbudet i den större grannkommunen Jönköping. Både Habo och Jönköpings kommun finns med bland de ca 40 kommuner i landet som beräknas få en befolkningsinflyttning på över 15 procent fram till 2030. Att bygga i Habo blir en satsning som håller för framtiden.

Hittar i Habo

I Habo hittar du allt du behöver i vardagen: mataffärer, gårdsbutiker med närproducerade livsmedel, kläder, apotek, bibliotek, frisörer, blomsterbutik, optiker, restauranger, systembolag, skolor, bank, vårdcentral, försäkringsbolag, tågstation, sporthallar, träningsanläggningar, kultur- och musikskola, caféer, skateboardbana, motionsspår, småbåtshamn, livaktiga föreningar och religiösa församlingar, natur, bad och fiske och nära till unika strövområden både vid Vättern och på Hökensås.

Jönköping

Jönköpings kommun

Om du ändå skulle sakna något så har du utbudet i grannkommunen Jönköping mindre än två mil bort.

Där hittar du bland annat: 4 fackhögskolor, gymnasier, länssjukhuset Ryhov, badhus, konserthuset Spira, Elmia-mässan, länsmuseum, flygplats, knutpunkt för bussar, SHL-laget HV71, division-1-fotboll, A6-köpcentrum, prisbelönta restauranger, biografer och ett stort antal myndigheter.